Home Ön itt van:
Egon Schiele Centrum
Siroka 70-72., CZ-381 01, Cesky Krumlov
Tel: +420 337 70 40 11
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A nyugat-csehországi kis város Cesky Krumlov egyik ékessége az Egon Schiele Centrum. Nevét a festőről kapta, aki több évet töltött el az akkor még Krumlau-nak hívott városban (több képe készült ilyen címmel). A hajdani 17. századi eleji helyi serfőzde épüéletében berendezett Egon Schiele Művészeti Központ tágas, háromezer légköbméteres kiállítóterében elsősorban klasszikus, modern és kortárs cseh és külföldi művek egyidejűleg mutatkoznak be. Ezenkívül műteremhasználatot biztosít itt dolgozó ösztöndíjas művészeknek.
Egon Schiele vízfestményeiből és rajzaiból állandó kiállítás, valamint a művész életével és munkásságával kapcsolatos dokumentumokat bemutató teremben néhány általa tervezett bútordarab, a művész halotti maszkja, valamint egyetlen szobra is látható.
International Cultural Centre, Cracow.
Institut für den Donauraum und Mitteleuropa, Wien
Vilenica Literary Festival
Franz Kafka Society
Revoltella Múzeum, Trieszt
Trieszt modern művészeti galériája a velencei születésű vállalkozóról és pénzemberről, Pasquale Revoltelláról kapta a nevét, aki 1795-ben született és 1869-ben halt meg, s aki, mint az osztrák Trieszt egyik legtekintélyesebb és legkiemelkedőbb személyisége, a gazdasági és a politikai életben egyaránt jelentős szerepet töltött be. Végrendeletében pontosan rendelkezett arról, hogy palotáját, teljes berendezésével, könyvtárával, a festményekkel és szobrokkal együtt alakítsák át „szépművészeti intézetté”, nevezzék Revoltella Múzeumnak, álljon mindig nyitva a közönség előtt, és főleg, folyamatosan gyarapodjon nemzetközi színvonalú műalkotásokkal. A Múzeum gyűjteményéből kiemelkednek a huszadik század harmincas éveiben alkotott trieszti festők munkái, különösen azok, melyekre nagy hatással volt a pszichoanalízis. Ezek mellett gazdagon rendelkezik az absztrakt és formális festészet itáliai képviselőinek alkotásaival.
Sigmund Freud Múzuem, Bécs
Bécs, Berggasse 19. – itt lakott annak idején Freud, és itt alkotta meg az emberismeret egy új tudományának alapjait. Ma pedig itt van a Sigmund Freud Magánalapítvány székhelye. Az alapítvány 1971-ben Freud egykori rendelőjében és lakrészében rendezte be a pszichoanalízis kialakulását bemutató Sigmund Freud Múzeumot. A múzeum állandó kiállításon mutatja be Freud munkásságának tudományos és életrajzi hátterét, de emellett időszakos kiállításokat is tart, amelyek az életműhöz kapcsolódó tudományos és művészeti témákat dolgoznak fel. Az alapítvány állományát egy műgyűjtemény is gazdagítja, amelyet 1989 és 1997 között Joseph Kosuth és Peter Kosuth állított össze Foundation for the Arts Sigmund Freud Museum Vienna néven. A Zero&Not térinstalláció, melyet Joseph Kosuth a gyűjtemény darabjainak keretéül szánt, a régi stílusú emlékhelyet a művészettel, kultúrával és tudománnyal való találkozások változatos színhelyévé alakította át.
A múzeum kutatóközpontjában gazdag könyvtár, szöveg- és képarchívum, valamint médiatár található. A vásárlások és a hagyatékokból származó ajándékok nyomán a múzeum könyvtára a három évtized alatt a pszichoanalízis és a rokonterületek egyik legjelentősebb kutatókönyvtárává vált.
Csehország a világ szemében
(Survey about the reputation of the Czech culture, )
Derítsük ki együtt, milyen a Csehországról alkotott kép a világban és mondja el személyes véleményét is! Nyerhet hétvégi utazást, és 110 értékes díjat.
Trieste Contemporanea
Via del Monte 2/1 I-34121 Trieste
Tel: +39 040 639187
Az 1995-ben született trieszti intézmény sokszínű kulturális tevékenységet végez. A kétévente meghirdetett design-pályázaton kívül minden ősszel megrendezi a Trieste Contemporanea fesztivált, melynek vizuális művészeti, kortárs zenei és filmművészeti programjai jelentős események a közép-európai kulturális életben. Azonos című, félévente megjelenő folyóiratuk ízelítőt ad tevékenységükről, a tematikus számok részletesen, több szempontból tárgyalják a kelet-közép-európai művészet egyes aktuális jelenségeit, kérdéseit.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.